On the run II/Twitter

Naar Beyoncé en Jay-Z in Amsterdam? Hier een voorsmaakje van hun speels geflirt tijdens "On the run II"

In Cardiff heeft het muzikale celebrity-koppel Beyoncé en Jay-Z het eerste concert gegeven van hun gezamenlijke tournee "On the run II". De 2,5 uur durende show stond garant voor maar liefst veertig nummers en heel wat geflirt tussen beide artiesten. Op grote videoschermen werd het publiek getrakteerd op nooit eerder vertoonde foto's en video van Beyoncé, Jay-Z en hun drie kinderen.

Op 19 en 20 juni maken Beyoncé en Jay-Z de ArenA in Amsterdam onveilig, maar gisteren mochten ze al "oefenen" in Cardiff. De liefde spatte van het podium tijdens de show waarbij beiden heel speels met elkaar omgingen.

Zo begon Beyoncé te twerken tegen haar man aan waarop hij in een lach schoot. Toen hij tijdens "Upgrade U" de tekst "the rock on your finger" rapte, zwaaide zij subtiel met haar trouwring. Ze hielden elkaars hand stevig vast tijdens "Perfect" van Ed Sheeran. En zo ging het maar door tussen hits als "Crazy in love", "Niggas in Paris" en "99 problems".

Het koppel kende ook eerder woelige tijden met het overspel van Jay-Z dat Beyoncé van zich af zong op het album "Lemonade", en dat werd niet weggestoken in de show: met beelden van hen gescheiden tot uiteindelijk de hernieuwing van hun trouwgeloftes. Op grote schermen werden intieme kiekjes gedeeld van hun kroost met nieuwe beelden van hun tweeling Sir en Rumi (1) op de armen van Beyoncé.

Waar Beyoncé op het Coachella-festival nog met een statement naar voren kwam (ze stond alleen met zwarte mensen op het podium en citeerde uit een speech van burgerrechtenactivist Malcom X), ontbrak dat nu volkomen. Ze haalde wel #metoo aan tijdens "Sorry". "Ladies, zijn we slim? Zijn we sterk? Hebben we er genoeg van gehad", klonk het. 

Voor het concert werden naar verluidt zestig nummers ingestudeerd, zodat de setlist per optreden makkelijk kan variëren. In Cardiff was er alvast niets te horen uit de Destiny's Childe-periode van Beyoncé. De "On the run II"-tournee doet Noord-Amerika en Europa aan, maar passeert niet langs ons land.

Meest gelezen