Bouwpromotoren bouwen nestkasten voor gierzwaluwen

Een projectontwikkelaar in de Gentse Voormuide heeft zijn gebouw zodanig gebouwd dat er plaats is voor gierzwaluwen. Gierzwaluwen zijn trekvogels die we in de zomermaanden vaak zien in Gent. Maar ze hebben het moeilijk om een plekje te vinden voor hun nest en dat is omdat gebouwen steeds meer hermetisch dicht worden gemaakt zonder kieren en spleten.

In een nieuwbouw in de Voormuide zijn nu in het gebouw 30 nestkasjes ingewerkt, en die zijn vrijwel meteen bewoond zegt projectontwikkelaar en biologe Ann Van Gysel. De gierzwaluwen hebben zonder veel moeite de nestkasten ontdekt en in gebruik genomen.

Angst voor poep op de stoep hoeft niet want de vogels zijn heel proper. en ze hebben nog een bijkomend voordeel: ze vangen om de zes seconen (8) een insect. De meest natuurlijke muggenverdelger ooit...

Dit weekend is er opentuindag om de gierzwaluwen te bezichtigen. Meer info op gierzwaluwen.be

Meest gelezen