Aalsters burgemeester D'Haese alweer aan de slag na ingreep

Christoph D'Haese (NV-A) van Aalst is opnieuw aan de slag gegaan als burgemeester. D'Haese moest twee weken geleden onder het mes en kreeg daarna twee weken rust voorgeschreven.

Over de aandoening van burgemeester D'Haese deden de afgelopen dagen de wildste verhalen. Daarover wil hij nu duidelijkheid scheppen. Er werd een gezwel verwijderd uit de darmen. Horen dat het om een goedaardige tumor ging, deed wat met hem: "Als men u zegt dat het niet kwaadaardig is en je verder normaal door het leven zal kunnen gaan, dan geeft dat een zucht van opluchting die wel iets doet met een mens."

Disney

Christoph D'haese moest de afgelopen weken vaak denken aan wat Bart Peeters ooit zei: "Het leven is niet altijd een Disneyfilm. Wel het leven was voor mij even geen Disneyfilm. Maar als men u dat zegt dat je een aandoening hebt en dat je heel dringend moet geopereerd worden, dan krijg je eigenlijk echt een slag op je hoofd." En hij voegt er lachend aan toe: "Maar nu is de D'haese 2.0 gearriveerd."

Voorlopig zal burgemeester D'Haese nog maar enkele uren per dag werken, vanaf volgende week zal hij ook weer in het federaal parlement te zien zijn.  Karim Van Overmeire is nu terug burgemeester af. Hij verving D'Haese tijdens z'n afwezigheid. 
 

Meest gelezen