Nicolas Maeterlinck

Camera's ongebruikte trajectcontrole Leopold II-tunnel tijdelijk weggehaald

In de Leopold-II tunnel in Brussel zijn de camera's voor de trajectcontrole weggehaald. Opmerkelijk is dat die camera's nooit gebruikt zijn.

De camera's voor trajectcontrole in de Leopold II-tunnel hangen er al 3 jaar. Toch zijn de camera's nog altijd niet gebruikt. Het gewest plaatste de camera's omdat er in de tunnel vaak veel sneller dan de toegestane 50 kilometer per uur wordt gereden. Maar dat was buiten de gemeente Koekelberg gerekend. Die zag een trajectcontrole niet zitten en dus mochten de camera's niet gebruikt worden.

Nu de renovatie van de tunnel van start is gegaan, moeten de camera's alweer weg. Pas over drie jaar zullen ze kunnen worden teruggehangen. Het gewest hoopt alvast dat de camera's dan wel gebruikt kunnen worden, zegt Inge Paemen van Brussel Mobiliteit: "Het blijft de bedoeling om in de toekomst trajectcontrole in te voeren omdat er volgens onze cijfers nog altijd veel te snel wordt gereden. Met de trajectcontrole willen we de verkeersveiligheid in de tunnel verhogen". Het project heeft in totaal al 150.000 euro gekost.

Meest gelezen