Videospeler inladen...

Dader aanslag Luik zou volgens medegevangene geprobeerd hebben om wapens te kopen

Benjamin Herman, de dader van de dodelijke schietpartij in Luik, heeft geprobeerd zich wapens aan te schaffen. Dat meldt de Franstalige omroep RTBF op zijn website onder aanhaling van minstens één medegevangene van Herman.

 Volgens de medegevangene bracht Herman in de weken voor de schietpartij veel tijd door met een man die zich in de gevangenis tot de islam bekeerde en die sinds 2016 bekend stond als geradicaliseerd. 

De man zou geprobeerd hebben om tegelijk met Herman penitentiair verlof te verkrijgen, maar zijn verzoek werd niet ingewilligd. Volgens een bron bij het onderzoek zouden de speurders momenteel onderzoeken of de man een medeplichtige van Herman was.

De gedetineerde informant spreekt ook van een derde betrokkene, die een celstraf van 27 jaar uitzit wegens diefstallen met geweld. Beide mannen zitten sinds de schietpartij in de isoleercel.

VIDEO: bekijk hieronder het fragment uit "Het journaal"

Videospeler inladen...

Meest gelezen