Videospeler inladen...

Drukke tijden voor installateurs van bliksemafleiders

Het onweer van de afgelopen weken levert heel wat extra werk op voor de installateurs van bliksemafleiders. Bij Heleblitz uit Damme kunnen ze bijna niet meer volgen.

Heel wat particulieren willen op dit moment hun huizen beschermen tegen de bliksem. En dus draaien de installateurs overuren. "Elke dag moeten wij aardingen en beveiligingen plaatsen op grote gebouwen en torens, maar ook op ziekenhuizen en rusthuizen. Maar als er hevig onweer is, zie je dat ook de particulieren wakker worden. Ze stellen heel wat vragen en zijn op zoek naar een passende beveiliging voor hun woning", vertelt Matthias Feys, zaakvoerder van Heleblitz.

Kerk van Menen

Ook de kerk van Menen krijgt de komende dagen een bliksembeveiliging. Zowel binnen als buiten, want installateurs Daan Helewaut en Kjell Focke doen het volledige pakket. "We werken altijd volgens het principe van de kooi van Faraday. Via die "kooi" word je omgeven door een geleidend systeem. Hier aan de kerk van Menen creëren we dat door koperen en aluminium draden op de gevels en het dak van de kerk te installeren. Als de bliksem zou inslaan, dan valt hij op die installatie en verdwijnt hij onmiddellijk in de grond."

VIDEO: bekijk hieronder de reportage uit "Het journaal"

Videospeler inladen...

Meest gelezen