Inés Zorreguieta, zus van de Nederlandse koningin Máxima, is overleden

In de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires is Inés Zorreguieta overleden. Inés is de jongste zus van de Nederlandse koningin Máxima. Volgens de Rijksvoorlichtingsdienst stapte Inés (33) wellicht zelf uit het leven. Máxima laat weten "zeer geschokt en verdrietig" te zijn.

Koningin Máxima heeft twee broers en vier zussen. Inés is de jongste zus en scheelt 13 jaar met Máxima. Zij was een van de bruidsmeisjes op het huwelijk van Máxima met koning Willem-Alexander (2002) en is ook meter van prinses Ariane, de jongste dochter van Máxima.

Inés kampte volgens Argentijnse media met een eetstoornis en een depressie, en werd even opgenomen in een psychiatrische instelling. Twee jaar geleden was er nog ophef rond haar omdat ze een job kreeg van de Argentijnse president Mauricio Macri. Vriendjespolitiek, werd er gefluisterd. Koningin Máxima benadrukte toen dat ze geen enkele rol had gespeeld in de benoeming.

De agenda van Máxima is voor de komende dagen aangepast. Alle afspraken vandaag en morgen zijn geannuleerd. Volgende week zal ze koning Willem-Alexander niét vergezellen op staatsbezoek aan de Baltische staten. Een datum voor de begrafenis van Inés Zorreguieta is er nog niet.

FOTO onder: Inés met haar omstreden vader Jorge in 2016. Ze volgden samen de toespraak die Máxima als VN-pleitbezorger hield aan de Universiteit van Buenos Aires. Jorge Zorreguieta stierf vorig jaar.

Wie vragen heeft over zelfdoding kan terecht op het nummer 1813 of op de website zelfmoord1813.be.

Meest gelezen