Videospeler inladen...

Vrachtwagen verliest lading slib op Brusselse Buitenring: "Avondspits genormaliseerd in en rond Brussel"

Rond 15 uur vanmiddag heeft een vrachtwagen zijn lading slib verloren op de Brusselse Buitenring ter hoogte van de oprit Zellik. Rond iets voor 18 uur is de rijbaan vrijgemaakt. Tot 20 uur veroorzaakte het ladingverlies heel wat verkeerschaos in en rond Brussel.

Een vrachtwagen heeft deze namiddag zijn lading verloren op de Buitenring net aan de aansluiting naar de E40 richting Gent. Dat is een erg drukke plek. De rechterrijstrook en de oprit van Zellik waren tot iets voor 18 uur versperd. 

De Civiele Bescherming is ter plaatse gegaan om het goedje op te ruimen, maar dat heeft bijna drie uur geduurd. Het Vlaams Verkeerscentrum vroeg bestuurders die van Hasselt richting Gent wilden rijden, om via Antwerpen te rijden.

De alternatieve wegen waren ook oververzadigd. De Kleine Ring rond Brussel raakte verzadigd door het verkeer dat de Grote Ring wilde vermijden. De Kruidtuintunnel en de Rogiertunnel werden in de vooravond ook even afgesloten voor een kleine interventie van de hulpdiensten. Intussen is het verkeer in en rond Brussel genormaliseerd.

De Leopold II-tunnel is van 20 uur tot iets na 21 uur afgesloten voor wateroverlast. Intussen in de hele Brusselse regio genormaliseerd.

Meer verkeersinformatie vindt u op onze verkeerspagina.

Meest gelezen