Minstens 46 migranten verdronken voor kust van Jemen

Voor de kust van Jemen zijn woensdag 46 migranten omgekomen nadat hun boot was gekapseisd. Dat meldt de aan de Verenigde Naties verbonden Internationale Organisatie voor Migratie (IOM). Zestien anderen zijn nog vermist.

Aan boord van de boot, die dinsdagavond laat was vertrokken vanuit de Somalische stad Bosaso, zaten 100 Ethiopiërs, onder wie 83 mannen en 17 vrouwen. Woensdagochtend ontstond door de ruige zee in de Golf van Aden paniek onder de inzittenden, die geen reddingsvesten droegen, waardoor de boot kapseisde.

Volgens de IOM konden 39 mensen worden gered, die nu in Jemen door de organisatie worden verzorgd. Daarnaast zijn er 46 bevestigde doden, terwijl 16 anderen nog vermist zijn.

Afgelopen weekend kwamen ook al 112 migranten om bij een schipbreuk voor de kust van Tunesië. Daarbij konden 68 anderen worden gered.

Meest gelezen