Minstens achttien doden bij ontploffingen in wapendepot in Bagdad

Bij twee heftige explosies in een wapendepot in een moskee in Bagdad, zijn woensdagavond minstens achttien doden gevallen. Dat meldde de lokale politie. Volgens lokale media gaat het om een terroristische aanslag.

De moskee ligt in Sadr-stad, een overwegend sjiitische wijk in het noordoosten van Bagdad, en werd gebruikt als opslagplaats voor wapens, munitie en raketten. Volgens bronnen bij de lokale politie en de hulpdiensten vielen er minstens achttien doden en negentig gewonden. Lokale media spreken van een nog zwaardere balans.

Over de oorzaak van de ontploffingen is er nog geen duidelijkheid, maar het leger heeft een onderzoek geopend. Volgens lokale media gaat het om een bomaanslag die nog niet werd opgeëist.

Sadr-stad is een bastion van de sjiitische geestelijke en voormalige militieleider Moqtada al-Sadr, die in mei verrassend als winnaar uit de bus kwam bij de Iraakse parlementsverkiezingen.

Meest gelezen