Nieuwe waterbussen moeten files rond Antwerpen aanpakken

De haven van Antwerpen wil dat meer mensen gaan werken met de boot in plaats van met de auto. Daarom komen er 6 extra waterbussen. De totale investering voor alle waterbussen bedraagt 30 miljoen euro.

Het initiatief komt er - niet verrassend - omdat het vaak aanschuiven is van en naar Antwerpen. De haven gaat zes nieuwe boten inleggen. Drie ervan - elektrische - gaan varen op het Albertkanaal, met stopplaatsen in Wijnegem en Schoten.

"Het kanaal loopt naast de E313, een heel filegevoelige zone. Dat is op het kanaal toch wel anders", aldus de Antwerpse havenschepen Marc Van Peel (CD&V).

De waterbussen zullen vanaf begin volgend jaar uitvaren. Er komen trouwens ook drie boten bij op de Schelde. Tussen het Steenplein in Antwerpen en de linkeroever om dan verder te varen naar het noorden, langs de Scheldedijk en de Ketenislaan. 

Er vaart nu al een waterbus tussen Hemiksen, Kruibeke en Antwerpen. Die wordt elke dag door een duizendtal mensen genomen. De haven investeert in totaal 30 miljoen euro in de waterbussen.

Meest gelezen