Videospeler inladen...

Onweer veroorzaakt wateroverlast en file rond Kortrijk

Een hevige wolkbreuk boven Kortrijk heeft een moeizame avondspits veroorzaakt. De aansluiting van de E403 vanuit Brugge naar de E17 staat blank. Ook op de ring rond Kortrijk en in de buurt van Rekkem gaat het langzaam en in deelgemeente Aalbeke staan verschillende straten blank door de wateroverlast.

Het hevige onweer van deze namiddag heeft heel wat wateroverlast in de regio rond Kortrijk veroorzaakt. Vooral het centrum van Aalbeke kreeg op korte tijd erg veel water te slikken.

De brandweer van regio Fluvia kreeg donderdagavond maar liefst 140 oproepen tijdens het onweer. Kelders liepen onder water of dreigden onder water te lopen en veel bewoners hadden zandzakjes nodig. Vooral het centrum van Aalbeke kreeg op korte tijd erg veel water te slikken. Maar de brandweer moest ook in Heule, Marke, en Rekkem uitrukken na de overvloedige regenval.

Ook op de autostrade verloopt het verkeer moeizaam voor de wateroverlast. Vooral aan de verkeerswissel tussen de E403 en de E17 is het aanschuiven, maar ook op de E17 ter hoogte van Rekkem staat een deel van de autosnelweg.

Het onweer trekt nu verder over de rest van de provincie. Ook voor morgen waarschuwt het KMI voor onweer met plaatselijk felle regen- en onweersbuien die tot wateroverlast kan leiden.

VIDEO: bekijk hieronder het fragment uit "Het journaal"

Videospeler inladen...

Meest gelezen