Pascal Smet gedagvaard voor tekort aan parkeerplaatsen in Brussel

Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) wordt gedagvaard voor het schrappen van parkeerplaatsen in de hoofdstad. De zaak tussen Brussel en de vzw DRP (Democratisch recht op Rijden en Parkeren) wordt ingeleid op 12 juni. Smet wenst vandaag niet te reageren.

De vzw DRP strijdt al langer tegen het verdwijnen van openbare parkeerplaatsen in Brussel.

De vereniging wijst erop dat Brussel Mobiliteit, de Brusselse gemeenten en vervoersmaatschappij MIVB verplicht zijn om te rapporteren welke parkeerplaatsen verdwijnen door werken op de openbare weg. Zij moeten berekenen hoeveel plaatsen er moeten worden gecompenseerd. "Vier jaar later heeft het parkeeragentschap geen enkele berekening doorgegeven aan de regering", stelt de vzw.

De vereniging stelde het parkeeragentschap en de minister daarover verschillende keren vragen, maar zonder resultaat. Daarom trekt ze nu naar de Brusselse rechtbank van eerste aanleg. DRP wil dat de rechter Brussel ertoe dwingt het aantal geschrapte parkeerplaatsen te berekenen en te compenseren.

Meest gelezen