Politie pakt twee verdachten op in onderzoek naar Peterboswijk in Anderlecht

In het onderzoek naar incidenten in de Anderlechtse Peterboswijk eind april heeft de politie twee verdachten opgepakt. Dat schrijft BRUZZ en bevestigt het Brusselse parket. Eén van hen zou betrokken zijn bij een aanval op MIVB-controleurs, de andere bij het bekogelen van een cameraploeg van het VRT-programma Terzake. 

De Anderlechtse wijk Peterbos kampt met een slechte reputatie. Al sinds begin dit jaar bundelt het parket alle dossiers rond agressie, drugstrafiek, vandalisme bij één magistraat. 

In april werden drie controleurs van de Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB aangevallen door een tiental jongeren uit de wijk. Een dag later werd een "Terzake"-cameraploeg met stenen bekogeld. Het Brusselse parket opende daarop een onderzoek naar beide incidenten.

In het kader van dat onderzoek heeft de politie nu twee verdachten kunnen oppakken. Eén van hen is een jongeman van 19 jaar die betrokken zou zijn bij de aanval op de MIVB-controleurs. De andere is een minderjarige uit de wijk die gelinkt wordt aan de bekogeling van de "Terzake"-cameraploeg.

"De politie en de magistraat zullen de verdachten verhoren en dan zal de magistraat beslissen wat er met hen gebeurt", bevestigde parketwoordvoerder Denis Goeman. 

Meest gelezen