Reuters copyright

Na 15 jaar een nieuwe "Legally blonde", mét Reese Witherspoon  

15 jaar na de vorige "Legally blonde" gaat Reese Witherspoon, intussen 42, nog eens advocate Elle Woods vertolken. Witherspoon gaat niet alleen acteren, ze neemt ook een deel van de productie voor haar rekening. De onderhandelingen tussen MGM en de actrice zijn bijna rond.  

Met de korte boodschap "It's true" bevestigde actrice Reese Witherspoon op twitter vandaag de geruchten dat er een derde deel komt van de succesvolle filmreeks "Legally blonde". Wellicht heeft het succes van de eerste films bij een nieuw, jong (en vooral vrouwelijk) publiek de doorslag gegeven om een derde deel te maken. In de Verenigde Staten is de musicalversie nog altijd te zien.

MGM heeft de scenaristen van de eerste "Legally blonde" gevraagd om het script van deel 3 te schrijven. Wie regisseert, is nog niet bekend. Maar 17 jaar na haar debuut als Elle Woods wil Witherspoon haar stempel duidelijker drukken op haar personage en op het hele project.    

De twee eerste "Legally blondes" waren onverwachte kaskrakers, ze brachten meer dan 100 miljoen euro per film op. De komedie vertelt de vaak grappige wederwaardigheden van de rijke, lichtzinnige Elle Woods die nadat haar vriend haar laat zitten met succes rechten gaat studeren aan Harvard. Ze ontpopt zich tot een idealistische verdediger van wie rechtshulp nodig heeft. Allicht zal het derde deel iets ernstiger zijn en Witherspoon meer in de verf zetten als sterke vrouw.

"Legally blonde" betekende de grote doorbraak van Reese Witherspoon. Voor haar vertolking van June Carter in de Johnny Cash-biopic "Walk the line" kreeg ze in 2005 een Oscar en een Bafta.

Meest gelezen