Videospeler inladen...

Smurfen vieren 60e verjaardag in Brussel

Vrijdag opent voor de verjaardag van de Smurfen een grote tentoonstelling in Brussels Expo. Het Smurfenavontuur zal die heten.

Op die tentoonstelling kan je je laten onderdompelen in de wereld van de Smurfen. "Het is een hedendaags spektakel. Je kan met de ooievaar vliegen met een virtuele bril. Je gaat dansen met de Smurfen, je hoort en ziet de Smurfen. Je gaat de Smurfentaal leren en uiteindelijk kan je zelf een Smurf worden. Er worden dus heel wat nieuwe technologieën gebruikt ", vertelt Xavier Dumont die de expo mee heeft uitgedacht.

Kleuren en figuren

Enkele jonge fans mochten de expo vandaag al eens uitproberen. "Ik vind het hier prachtig. Het is zo mooi. Er zijn mooie kleuren en figuren. Ik zie hier spelletjes die we kunnen spelen en mooie lichtjes." Na Brussel gaat de expo ook nog de wereld rond. 
 

Meest gelezen