Sven Kums opent sportkamer in Ruisbroek

In Ruisbroek heeft vzw De Poel in haar centrum voor volwassenen met een beperking een gloednieuwe sportkamer geopend. De bewoners kunnen daar hun sportiefste kant tonen op een zitcrosstrainer.

Niemand minder dan voormalig Gouden Schoen, Anderlechtspeler en streekgenoot Sven Kums mocht de kamer feestelijk openen. De bewoners van De Poel kunnen daar hun dagelijkse oefeningen doen. In totaal werd voor 8.000 euro materiaal gekocht om de kamer in te richten. "We zijn hier één keer geweest met de spelers van Anderlecht. Ik had meteen een band met de mensen. Dit project is niet ver van mijn thuis. Het is heel belangrijk voor de bewoners. Het is belangrijk dat ze blijven bewegen voor hun mobiliteit. Dus ik ben heel blij dat dit toestel hier is kunnen komen." 

Vzw De Poel wil ook in haar andere centra nog meer sportfaciliteiten plaatsen. Sven Kums heeft alvast beloofd om regelmatig de bewoners te plaatse te komen aanmoedigen. 

Meest gelezen