AFP or licensors

Trump is bereid om Kim Jong-un uit te nodigen in de VS

De Amerikaanse president Donald Trump staat ervoor open om de Noord-Koreaanse sterke man Kim Jong-un in de Verenigde Staten uit de nodigen, "zeker als de ontmoeting van volgende week dinsdag in Singapore goed verloopt". Dat heeft Trump gezegd tijdens een persconferentie met de Japanse premier Shinzo Abe. Trump is ook bereid tot een vredesakkoord en genormaliseerde diplomatieke relaties met Noord-Korea.

De Amerikaanse president Donald Trump heeft op een persconferentie met de Japanse premier Shinzo Abe aangekondigd dat hij bereid is Kim Jong-un uit te nodigen in de VS wanneer de eerste gesprekken tussen de VS en Noord-Korea in Singapore goed verlopen.

Trump sluit ook een einde aan de Koreaanse oorlog niet uit. "We zouden een akkoord kunnen tekenen", aldus Trump. "Dat is waarschijnlijk het eenvoudigste. Wat erna komt, is moeilijker."

Hoewel Trump eerder de ontmoeting met Kim had afgezegd vanwege de "vijandige houding" van Noord-Korea, zal die nu toch doorgaan. "We hebben de mogelijkheid iets ongelooflijks te bereiken voor de wereld", zei Trump. "En het zou een eer zijn voor mij daaraan te kunnen deelnemen."

De brief die Trump van Kim kreeg van diens rechterhand, generaal Kim Yong-chol, tijdens hun ontmoeting vorige week, was "niets meer dan een groet". "Het was echt een heel warme brief, een heel lieve brief. Ik heb dat heel hard geapprecieerd. Het was niets meer dan "we kijken ernaar uit u te ontmoeten"."

Meest gelezen