Sabine Joosten

Uitstel voor wet onbelast bijverdienen

De stemming over onbelast bijverdienen is met een maand uitgesteld. De oppositie in de kamer heeft aan de Raad Van State een extra advies gevraagd nu heel wat middenveldorganisaties en UNIZO kritisch zijn over dat voorstel.

De Kamer stemt donderdag dan toch niet over het wetsontwerp dat het onbelast bijverdienen mogelijk maakt. De oppositie vraat het advies aan de Raad van State.

Het onbelast bijverdienen is een maatregel uit het Zomerakkoord, het politiek akkoord dat de regering vorige zomer heeft gesloten. Het laat mensen die minstens vier vijfde werken toe om tot 6.000 euro per jaar onbelast bij te verdienen met klusjes, bijlessen of taken in het verenigingsleven.

Voorstel dat veel kritiek uitlokte

In de Franse Gemeenschap was er verzet tegen de maatregel en het parlement van de Franstalige Brusselaars riep een belangenconflict in, waardoor het wetsontwerp geblokkeerd raakte. De termijn van dit belangenconflict was nu afgelopen.

Oppositiepartijen PS, Ecolo-Groen, cdH en sp.a hebben nu amendementen ingediend op de tekst en vragen hiervoor advies aan de Raad van State. Regeringspartij Open Vld, de pleitbezorger van het onbelast bijklussen, maakt zich sterk dat de wet binnenkort hoe dan ook goedgekeurd geraakt.


 

Meest gelezen