Voormalig burgemeester van Oud-Heverlee Albert Vandezande stopt na 42 jaar met politiek

Gemeenteraadslid Albert Vandezande uit Oud-Heverlee stopt met de politiek. De Open VLD’er is al 42 jaar lang politiek actief in zijn gemeente en was 36 jaar lang burgemeester. Hij maakt zijn legislatuur nog af, maar zal niet meer meedoen aan de verkiezingen in oktober.

Niet veel mensen doen het hem na. 42 jaar lang politiek actief zijn in één gemeente. Maar dat is voor Vandezande geen moeite. “Ik ken Oud-Heverlee, ik ben er geboren en ik houd van Oud-Heverlee.”

Mooiste realisatie

Doorheen zijn politieke carrière heeft Albert heel wat verwezenlijkt. “Mijn mooiste realisatie is het onderwijs in onze gemeente. Vanaf 1977 hebben we het aantal plaatsen doen toenemen door een extra school bij te bouwen.”

Nieuwe lichting

Eind dit jaar loopt de carrière van Albert dus ten einde. “Ik heb geen goesting meer om op de barricade te staan en om met de vlag te zwaaien”, zegt hij. “In alle partijen komt er een nieuwe generatie aan en die wens ik veel succes toe.”

Wat Albert Vandezande gaat doen met z’n tijd? “Als gemeenteraadslid in de oppositie heb je nu ook al veel tijd hoor”, lacht Vandezande. “Mijn zoon en dochter hebben een zeer bloeiend bedrijf dus daar ga ik me elke dag nog mee amuseren. Ik blijf de politiek ook nog actief volgen, maar dit keer vanop de zijlijn.”

Meest gelezen