Zoniënwoud zoekt groen horeca-talent

Het gerenoveerde eethuis aan het kasteel van Groenendaal in Hoeilaart is op zoek naar een uitbater. Die moet wel een groot hart hebben voor de natuur, vermits het volledig ecologisch wordt.

Het is misschien wel één van de mooiste plekken van het Zoniënwoud: het kasteel van Groenendaal in Hoeilaart. Net op die plek komt nu een ecologisch eethuis dat als verlengstuk van het bos moet dienen. De nieuwe uitbater naar wie het Agentschap voor Natuur en Bos op zoek is, moet dus  de natuur in het hart dragen. Dat vertelt Jacinte Monsieur van Natuurinvest, een onderdeel van het agentschap, die met de zoektocht is gestart. "We hebben besloten om het eethuisje volledig ecologisch te maken. Het gebouw is energiezuinig en is voornamelijk opgebouwd uit hout zodat de overgang van het bos heel natuurlijk loopt". 

Zelfgemaakt brood

 

En dat is niet alles: ook de maaltijden en dranken zullen zo natuurlijk mogelijk zijn. "We denken dan aan streekproducten, zelfgemaakt brood of zelfs thee met kruiden uit het Zoniënwoud." Herken je jezelf in deze ideeën? Neem dan zeker een kijkje in deze vacature

Meest gelezen