2 opgepakte verdachten in onderzoek naar Peterboswijk, weer vrijgelaten

De twee verdachten die gisteren opgepakt werden in de wijk Peterbos in Anderlecht, zijn weer vrijgelaten. Eén van hen, een 19-jarige jongeman, zou betrokken zijn bij de aanval op MIVB-controleurs in april. De andere verdachte is een 14-jarige. Hij werd verhoord over het bekogelen van een tv-ploeg van Terzake. Het parket onderzoekt nu verder of ze bij die feiten betrokken waren. 

In april werden in de Anderlechtse wijk Peterbos drie controleurs van de Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB aangevallen door een tiental jongeren uit de wijk. Een dag later werd een "Terzake"-cameraploeg met stenen bekogeld. Het Brusselse parket opende daarop een onderzoek naar beide incidenten.

In het kader van dat onderzoek heeft de politie gisteren twee verdachten kunnen oppakken. Eén van hen is een jongeman van negentien jaar die betrokken zou zijn bij de aanval op de MIVB-controleurs. De andere is een minderjarige uit de wijk die gelinkt wordt aan de bekogeling van de "Terzake"-cameraploeg. Beide zijn vandaag vrijgelaten na verhoor. Het parket onderzoekt nu verder of ze bij de feiten betrokken waren. 

Meest gelezen