29 extra scholen zetten sportzaal na de uren open voor clubs

Heel wat scholen in de provincie Antwerpen gaan hun sportzaal na schooltijd en in het weekend openzetten voor sportclubs. Dat gebeurt al in een tiental scholen bij ons, en daar komen er nu nog eens 29 bij. Ze krijgen Vlaamse subsidies, om dat "naschools sporten" mogelijk te maken, bijvoorbeeld om een nieuwe sportvloer te leggen.

3,2 miljoen euro

De 29 scholen in onze provincie krijgen in totaal 3,2 miljoen euro van Vlaanderen. Het geld kunnen ze gebruiken voor aanpassingen aan de toegang, een badgesysteem, aparte kleedkamers of onderhoudskosten, extra personeelskosten of verzekeringskosten.  

Kleedkamers krijgen opknapbeurt

In Turnhout krijgen vijf scholen geld, twee daarvan zijn de scholen Boomgaard en Zenit. "Onze infrastructuur was daar aan toe", vertelt directeur Saskia Michielsen. "Op campus Boomgaard is er een oude sporthal in een oud gebouw. Op campus Zenit zijn de kleedkamers toe aan een opknapbeurt na zoveel jaren gebruik." 

Ook het Klein Seminarie in Hoogstraten en de gemeentelijke basisschool de Duizendpoot in Meerhout krijgen subsidies.

Meest gelezen