Videospeler inladen...

Allemaal Amerikaan: oog in oog met Raheem

Elke week laat onze Amerikacorrespondent Björn Soenens een gewone Amerikaan aan het woord. Dit is het verhaal van Raheem, die zich Heemie laat noemen, 29 jaar, uit Baltimore.

Raheem is 29 jaar, en woont in Baltimore. Hij noemt zichzelf Heemie en probeert te ontsnappen aan het trieste lot van drugs en armoede in het arme westelijke deel van Baltimore.

Raheem worstelt met drugs, probeert af te kicken en een nieuw leven te vinden in zijn muziek. Hij zingt één van zijn songs in dit portret. Hij protesteert tegen het grimmige leven dat hij rond zich zag en nog ziet. Het leven is volgens hem een krabbenmand, en je moet sterk zijn om vol te houden. Hij ziet veel haat, veel moorden, en toch, zegt Heemie, kan je geluk vinden in Baltimore.

Oog in oog met Raheem. 

Allemaal Amerikaan

VS-correspondent Björn Soenens reist op zijn reportagereizen kriskras door Amerika en komt veel gewone Amerikanen tegen. Ieder heeft zijn verhaal en onze man tekent die graag op. In de loop der weken en maanden zullen de korte videoverhalen van al die Amerikanen een soort staalkaart vormen van de Verenigde Staten, een doorsnee van de diversiteit. Een soort State of the Union.

Hoe staat het land ervoor? Wat denken de gewone Amerikanen zelf? Waar dromen Amerikanen van? Wat hopen ze? Waar zijn ze bang voor? Hoe kijken ze naar hun eigen leven? In korte videogetuigenissen vertellen ordinary Americans – terwijl ze recht in de camera kijken - wie ze zijn, waar ze vandaan komen, en wat ze verwachten van hun leven.

Meest gelezen