Zoo Bazel

Goma, eerste gorilla geboren in Europese zoo, is overleden

Goma, de eerste gorilla die geboren werd in een Europese zoo, is overleden. Dat meldt de zoo van Bazel in Zwitserland, waar het dier opgroeide en verbleef. Ze werd 58, wat erg oud is voor een gorilla.

Goma werd in 1959 geboren en groeide op in de familie van de voormalige dierentuindirecteur Ernst Lang. Ze raakte erg gewend aan de mensheid en net daarom was het voor haar erg moeilijk om te integreren in de dierenfamilie.

(Lees verder onder de foto.)

Zoo Bazel

Na jaren van onzekerheid lukte het Goma alsnog om haar plaatsje te vinden binnen de gorillagroep in de dierentuin. Ze groeide uiteindelijk uit tot een zorgzame en gelukkige grootmoeder, zo zegt de dierentuin zelf. En ook de bezoekers waren fan van haar. 

Goma stierf gisteren rond 12.15 uur in de zoo. Hoewel ze nog in goede gezondheid was, ging het de laatste weken toch wat slechter. Ze zag er afwezig en moe uit en at steeds minder. 

Het dier werd uiteindelijk 58 jaar, wat erg oud is voor een gorilla.

Meest gelezen