Buurt rond Sinksenfoor kreunt onder parkeerdruk

De Sinksenfoor is volop aan de gang op Spoor Oost in Borgerhout, en dat maakt het voor buurtbewoners niet altijd makkelijk om een parkeerplaats te vinden in hun wijk. De stad neemt nu al veel maatregelen om de parkeerdruk te verlichten, en plant er voorlopig geen andere. 

Drie kwartier rondrijden

Buurtbewoners hebben vaak problemen om een parkeerplaats te vinden. Eén iemand vertelde dat hij drie kwartier moest rondrijden om een vrije plaats te vinden. Parkeerplaatsen zijn schaars in de woonwijken rond Spoor Oost, zeker tijdens de Sinksenfoor. 

Betalend parkeren uitgebreid

"Op momenten dat er ook evenementen bezig zijn in het Sportpaleis en de Lotto Arena, komen er nog meer mensen naar Antwerpen", zegt schepen voor mobiliteit Koen Kennis (N-VA). 

De stad doet alles wat ze kan om het voor de buurtbewoners draaglijk te houden. "Het betalend parkeren in de wijken rond de Sinksenfoor is al uitgebreid tot 22 uur", zegt Kennis. "Er geldt ook een beperking op het kortparkeren. We zetten parkeerwachters in om dat scherper te controleren."

Park & Rides als alternatief

De stad raadt bezoekers van de Sinksenfoor ook af om met de auto tot vlakbij de kermis te rijden. "Wie een bezoekje plant naar de Sinksenfoor, informeert zich best vooraf", zegt Kennis. "Op verschillende websites (oa op de website van de stad) staat hoe bezoekers vlot tot aan de Sinksenfoor geraken. Een optie is om je auto te parkeren op een van de Park & Rides, en daarna verder te gaan met het openbaar vervoer. Ook de fiets is uiteraard een goeie optie." 

Meest gelezen