Egyptische ambassade: "Brussels Airlines veroorzaakt schade aan het toerisme in Egypte"

De Egyptische ambassade in België heeft een boos persbericht de wereld ingestuurd over luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines. Die besliste gisteren om toch geen vluchten op te starten naar Sharm-El-Sheikh, in Egypte, na een "veiligheidsanalyse". "Er is geen dreiging in Sharm-El-Sheikh. Brussels Airlines gaf geen geloofwaardige uitleg voor het annuleren van de vluchten, maar veroorzaakt wel schade aan het toerisme in de regio."

Op 29 juni zou normaal de eerste vlucht van Brussels Airlines naar Sharm-El-Sheikh vertrekken. Maar de luchtvaartmaatschappij besliste om alle vluchten te schrappen na een veiligheidsanalyse. "Er is geen negatief reisadvies voor Sharm-El-Sheikh, maar je hebt ook de route die je moet gebruiken om daar naartoe te vliegen", verklaarde Brussels Airlines gisteren. Volgens de luchtvaartmaatschappij is de vliegroute te gevaarlijk, en kan de vlucht dus niet worden opgestart. Meer dan duizend mensen hun ticket werd geannuleerd.

De Egyptische ambassade heeft een persbericht uitgestuurd waarin staat dat ze gisteren "verschillende ongeruste telefoontjes" hebben ontvangen van reisorganisatoren. De beslissing van Brussels Airlines heeft heel wat mensen ongerust gemaakt over de veiligheid in Sharm-El-Sheikh.

Dit roept vragen op. We roepen Brussels Airlines op om ons de informatie te geven waarop de beslissing gestoeld is.

Egyptische ambassade in België

"De ambassade wil graag benadrukken dat Brussels Airlines geen contact heeft gehad met Egyptische gesprekspartners alvorens de vluchten werden geannuleerd. De luchtvaartmaatschappij heeft ook geen enkele geloofwaardige uitleg gegeven aan de beslissing. Dit roept vragen op, zeker omdat dit een negatieve schaduw werpt op het toerisme in Sharm-El-Sheikh."

Volgens de ambassade gaat het om "onbestaande veiligheidsrisico's", en benadrukt dat het toerisme in Sharm-El-Sheikh dit jaar weer enorm aantrekt. "De Egyptische ambassade wil alle Belgische reisorganisatoren dan ook geruststellen: de veiligheidssituatie in de regio is hetzelfde gebleven, er is geen nieuwe informatie die de beslissing van Brussels Airlines rechtvaardigt. We roepen Brussels Airlines op om ons de informatie te geven waarop de beslissing gestoeld is."

Meest gelezen