Videospeler inladen...

Ewout Leys vestigt nieuw "Blokken"-record en stoot door naar 12e aflevering 

Ewout Leys, een huisarts in opleiding, heeft vanavond een nieuw record gevestigd in "Blokken". Hij is er als eerste deelnemer sinds Saar Bossuyt in geslaagd een elfde keer het finalespel te spelen van de quiz op Eén en daarin ook het woord te vinden. Maandag begint hij aan zijn 12e aflevering. 

Voordat Ewout aan zijn 11e finale kan beginnen, moet hij eerst voorbij de 19-jarige Ralph Vandamme uit Aalst en dat blijkt geen eenvoudige opdracht. Ewout en Ralph beginnen met een verschil van amper 20 punten aan de derde ronde. Pas bij de zevende vraag in die ronde wipt Ewout over Ralph. Met 670 tegen 590 mag hij uiteindelijk naar zijn elfde finale. 

De voorbije dagen verliep het finalespel altijd erg vlot voor Ewout. Meestal had hij aan een of twee letters en de tip voldoende om het woord te vinden. Vandaag loopt het anders. Ewout heeft met nog een halve minuut op de klok alle letters verzameld, maar dan slaat de paniek toe. Pas in de allerlaatste seconden vindt hij het achtletterwoord "bijstand". Daardoor wordt hij de absolute recordhouder. Als eerste kandidaat ooit stoot hij door naar de 12e aflevering. 

VIDEO: bekijk hieronder hoe Ewout Leys doorstootte naar zijn 12e aflevering

Saar Bossuyt, de vorige recordhoudster, reageert erg positief op de prestatie van Ewout. "Ik vind het mooi dat mijn record zo lang heeft standgehouden. Maar ik ben ook echt blij voor Ewout dat het hem gelukt is. Het doet me veel plezier dat het record in West-Vlaanderen blijft. Voor mezelf vind ik het ook niet erg dat het tijdens de familiefeesten vanaf nu eens over iets anders kan gaan dan over mijn Blokken-record." 

De nieuwe top 3 met de sterkste "Blokken"-kandidaten

  1. Ewout Leys: 11 afleveringen, 11 gewonnen finales
  2. Saar Bossuyt: 11 afleveringen, 11e finale gehaald, woord niet gevonden (september 2013)
  3. Drees Herfs: 11 afleveringen, 11e finale niet gehaald (september 2016) 

Meest gelezen