Federale politie dreigt met stappen tegen Vlaams Belang over gebruik logo

De juridische dienst van de federale politie dreigt met stappen tegen Vlaams Belang over het oneigenlijk gebruik van het logo van de federale politie. Na de aanslag in Luik, waarbij twee politieagentes en een student het leven lieten, plaatste Vlaams Belang op Facebook bij een bericht "Stop ramadanterreur - respect voor onze politie" het officiële logo van de geïntegreerde politie.

Naar aanleiding van de communicatie op sociale media heeft de federale politie contact opgenomen met Vlaams Belang en gevraagd het logo te verwijderen. "Het logo is een officieel beschermd merk dat niet zonder toestemming mag gebruikt worden. Als dat niet wordt gerespecteerd, volgen er stappen", aldus Jonathan Pfund, woordvoerder van de federale politie, vrijdagavond.

De partij betreurt de houding van de federale politietop. "Na de noodlottige gebeurtenis van 29 mei zou men denken dat men andere katten te geselen heeft", reageerde Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken bij Het Laatste Nieuws. "Wij zijn en blijven de partij die aan de kant staat van de hoeders van onze veiligheid. Meer dan ooit bewijzen de feiten in Luik dat zij de helden zijn van onze samenleving."

"Uit respect voor de meer dan 30.000 agenten, die dagelijks hun leven op het spel zetten voor onze veiligheid, zal de partij de post laten staan", luidt het nog.

Meest gelezen