Laurie Dieffembacq

Karel Van Eetvelt nu ook voorzitter van arbeidsdienst VDAB

De arbeidsbemiddelingsdienst VDAB heeft een nieuwe voorzitter.  Karel Van Eetvelt volgt Jef Roos op, die opstapt om gezondheidsredenen. Dat heeft de Vlaamse regering beslist. 

Karel Van Eetvelt maakte vorig jaar al een opvallende overstap. Hij werd CEO van de bankenorganisatie Febelfin, na jaren aan het hoofd van de zelfstandigenorganistie UNIZO.

Minister van Werk Muyters heeft Van Eetvelt nu gevraagd om de raad van bestuur bij de VDAB voor te zitten: "Ik ben gevraagd en ik wil dat doen. Jef Roos had zelf gevraagd om iemand anders te zoeken en de minister is na een oefening bij mij uitgekomen," zegt Van Eetvelt. "Ik heb veel ervaring in sociaal overleg. Ik ken de mensen in die raad van bestuur zeer goed. Consensus zoeken, oplossingen zoeken, met iedereen praten. Dat wordt de rol die van mij verwacht wordt."

Zitpenningen voor het goede doel

Van Eetvelt gaat dat voorzitterschap dus combineren met zijn drukke baan bij Febelfin, maar ziet daar zelf geen probleem in: "Niet overdrijven he. Ik moet mij helemaal niet bezig houden met het operationele. Uiteindelijk worden dat 10 vergaderingen op een jaar. En waarschijnlijk hier en daar wat telefoons doen. Je doet dat er gewoon bij."

Hij doet het naar eigen zeggen niet voor het geld: "Ik weet niet eens wat ik ga krijgen. Ik lees net als u in de krant dat het 5.000 euro per jaar is plus 500 euro per vergadering. Als ik van die zitpenningen krijg, dan gaan die trouwens meestal naar het goede doel. Dus die zullen daar wel bij varen."

Meest gelezen