Limburgse primeur: huisartsenwachtpost op spoed Sint-Trudoziekenhuis

In Sint-Truiden komt er een huisartsenwachtpost op de spoeddienst van het Sint-Trudoziekenhuis en dat is een primeur in Limburg. Voor het zover is, wordt de spoeddienst helemaal verbouwd.

Tot de verbouwingen afgerond zijn, krijgt de huisartsenwachtpost onderdak in een gebouw naast het ziekenhuis maar vanaf 2021 zitten ze dus samen in het ziekenhuis zelf. Daar zal dan meteen beslist worden of u bij de wachtpost of op spoed moet zijn.

Voordelen voor patiënten én personeel

"Het systeem heeft voor iedereen voordelen", zegt algemeen directeur Raf Lippens. "Patiënten moeten niet meer zelf beslissen hoe ernstig hun aandoening is. Daardoor gaan er veel minder mensen op spoed terechtkomen, die daar eigenlijk niet moeten zijn. Dat is dus tijd- en kostenbesparend."

"Aan de andere kant zal er ook een betere samenwerking zijn tussen huisartsen en ziekenhuis", gaat Lippens verder. "De omgeving is veiliger, niet iedereen kan er zomaar binnenwandelen. Bovendien is er ook veel meer ondersteuning voor de huisartsen, zij kunnen onmiddellijk scans laten maken, resultaten opvragen of doorverwijzen. "

Meest gelezen