Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Imitator van Kim Jong-un moet wegblijven van topontmoeting

Singapore verbiedt Howard X, een imitator van Kim Jong-un, aanwezig te zijn bij de topontmoeting tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. In aanloop naar de ontmoeting is de veiligheids­controle in Singapore sterk opgevoerd. 

Howard X,  "kimitator", werd vandaag twee uur vastgehouden op de luchthaven van Singapore. De veiligheidsdienst heeft hem ondervraagd over zijn plannen en heeft zijn bagage gecontroleerd.  De professionele imitator zou enkele optredens geven in een restaurant en winkelcentrum. Howard X laat weten dat de politie hem verboden heeft op het Sentosa-eiland te komen en het Shangri-la Hotel, waar de twee staatshoofden verblijven, te betreden. 

 "Ik dacht: die kerel lijkt op mij, ik moet iets bedenken zodat ik hier geld uit kan slaan"

De Chinese Australiër is in 2012 begonnen als professioneel Kim-imitator. Sinds Kim aan de macht kwam, wordt Howard X vooral gevraagd voor films en reclame. Hij gaat ook vaak de straat op om mensen selfies te laten nemen. "Ik dacht: die kerel lijkt op mij, ik moet iets bedenken zodat ik hier geld uit kan slaan", zei Hector X al eerder.  Toen hij op de winterspelen samen met een Trump-imitator verscheen, veroorzaakte hij al veel ophef.  

2 Zuid-Koreaanse journalisten gearresteerd

De beveiliging in Singapore is duidelijk sterk opgevoerd. Vanmorgen werden twee Zuid-Koreaanse journalisten gearresteerd toen ze de residentie van de Amerikaanse ambassadeur waren binnengedrongen. De journalisten maken deel uit van de Zuid-Koreaanse publieke omroep Korean Broadcasting System News (KBS).  Er worden ongeveer 3000 journalisten verwacht in Singapore voor de topontmoeting tussen Trump en Kim. De politie waarschuwt dat journalisten na een overtreding de top niet meer zullen mogen bijwonen.  

Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Meest gelezen