Oplichters aan het werk in regio Zulte

In de omgeving van Zulte zijn twee oplichters aan het werk. Ze hebben het gemunt op mensen die hun auto verkopen.

De twee mannen zijn vermoedelijk van Pakistaanse of Indische afkomst. Ze zijn vooral op zoek naar mensen die hun auto verkopen en willen cash betalen voor de wagen. Tijdens de betaling leidt één van de twee je af terwijl de ander door middel van een wisseltruc een deel van het geld doet verdwijnen. 

7.500 euro armer 

Nick Cuypers uit Zulte wilde zijn Mercedes verkopen en kwam zo met de mannen in contact: "Volgens de politie is het al een paar keer voorgekomen met dezelfde truc", zegt een verslagen Nick Cuypers. "Eerst vroegen de mannen me of ze het geld mochten storten via een app op hun telefoon. Daar stond ik beetje wantrouwig over, dus zei ik dat ze mochten storten maar dat ze de auto niet mee kregen vóór het bedrag effectief op mijn rekening stond. Daar konden zij zich dan niet in vinden en ze vroegen me dan om cash te betalen en daar ben ik mee ingestemd."

Later spraken ze af voor de overhandiging van het geld: "Ze kwamen naar mij met een envelop waar briefjes van 50 euro inzaten, we zijn naar mijn bureau gegaan om alles in orde te maken. Er zat eentje naast mij en de ander zat voor mij. De persoon naast me vroeg om het geld te tellen, we hebben geteld totdat we aan het totale bedrag kwamen. De meneer naast mij vroeg of hij het geld terug in de envelop mocht steken dus ik zei hem dat het vriendelijk was en ineens had de persoon over mij een vraag gesteld over de boorddocumenten waardoor ik enkele seconden afgeleid werd. Ik kreeg de envelop terug en daarna zijn ze heel snel vertrokken."

Waarschuwing

Het was op het moment dat Nick het geld op de rekening wilde zetten, dat hij merkte dat er iets niet pluis was: "De helft van het bedrag, 7.500 euro, bleek er niet in te zitten", zegt Cuypers. "Het is niet alleen bij mij gebeurd. Ik ben voor de krant geïnterviewd geweest en twee mensen belden me op met de boodschap dat ook zij zoiets hebben meegemaakt. Een persoon van hen had camerabeelden en het waren echt dezelfde mensen." Het zijn dus twee mannen die op pad zijn met een missie: "Ik denk dat ze werken met een wisseltruc waar gewerkt wordt met twee verschillende enveloppen. Ze zijn vliegensvlug, het moet hen echt in de handen zitten. Ik denk niet dat ik er ooit nog iets van ga terugzien dus bij deze is iedereen gewaarschuwd."

Meest gelezen