Opvallend: plots ligt er een zebrapad voor je uitrit

In de Lijsterstraat in Londerzeel keken de bewoners vreemd op toen ze 's avonds thuiskwamen. Daar ligt nu een nieuw zebrapad in het verlengde van de uitrit van hun garagepoort.

"Dat was een grote verrassing, ja", vertelt buurtbewoner Gerty. "Ik wil weleens weten wie op dat idee is gekomen. Nu moet ik extra goed uitkijken dat ik geen voetgangers omverrijd wanneer ik uit mijn garage wil rijden." Verschillende inwoners gaan nu aan het gemeentebestuur vragen om het zebrapad te verplaatsen.

Geen verschil

Schepen van Mobiliteit Tom Troch vindt dat de nieuwe plaats van het zebrapad geen verschil maakt voor de inwoners. "Ze moeten nu evenveel oppassen als toen het zebrapad twee meter verderop lag. Het zebrapad ligt nu daar omdat er links en rechts houten paaltjes staan. We willen vermijden dat mensen daar op het voetpad parkeren."

De schepen geeft wel toe dat de gemeentediensten vooraf beter even met de bewoners contact hadden opgenomen.

Meest gelezen