Politie in Charleroi schiet man die met mes dreigde, dood

In Charleroi heeft de politie vanmorgen een man doodgeschoten. De man had een mes bij zich en zou zich dreigend hebben opgesteld. "De agenten konden niet anders dan ingrijpen", zegt de woordvoerder van de politie.

De politie van Charleroi werd deze ochtend opgeroepen om tussen te komen in een familiaal conflict. Tijdens de interventie had een van de mannen zich dreigend opgesteld ten opzichte van de politie. Daarop openden de agenten het vuur. "Onze agenten konden niet anders dan ingrijpen", zegt David Quinaux, woordvoerder van de politiezone Charleroi. De man stierf ter plaatse.

Bij de ruzie raakten twee mensen gewond. Het zou gaan om de vriendin van de man en haar zoon. De vrouw kreeg slagen op het hoofd, de jongeman een of meerdere messteken.

Meest gelezen