Rode Duivels kiezen uit drie menu's op WK

Bartel Dewulf is de kok van onze Rode Duivels. Dit weekeinde trekt Bartel uiteraard mee met onze sportieve jongens naar het WK. Waar hij zijn handen vol zal hebben....

"We koken zo natuurlijk als mogelijk is. Waarbij we een vast stramien volgen. Er is bijvoorbeeld een menu voor de niet-wedstrijddagen, iets uitgebreider en met vis, vlees of gevogelte. De bedoeling van het menu de dag voor een wedstrijd heeft dan weer de bedoeling om suikers en koolhydraten op te bouwen. Met ondermeer pannenkoeken met suikers en pasta's. En de dag van een wedstrijd zelf wordt het voor ons koks eerlijk gezegd wat saai, want het assortiment wordt dan serieus verkleind. Dan wordt het ondermeer gegrilde kip of vis, pasta met tomatensaus en fruit", zegt Bartel.

Energie opdoen dus dan, met andere woorden. "Alles wat frituren is, is uit den boze. maar een hamburger achteraf, dat kan wel eens." Bartel vertrekt enkele dagen voor de hele crew. Met een reden. "Wat de Duivels eten kopen we ter plekke aan. Dat is allemaal op voorhand bekeken, samen met de chef van het hotel waar we verblijven. We kopen onder meer bij plaatselijke boeren. Maar een en ander moet nog worden ingevuld en dat is net de reden waarom ik een paar dagen eerder vertrek."

Bartel is nu twee jaar kok van de Rode Duivels. "Ik heb toch een en ander kunnen realiseren. Zo eten ze nu allemaal veel meer groenten. In 't begin trokken ze soms hun neus op, maar dat is veranderd."

Meest gelezen