Schalkse honden wekken peuter "omdat ze honger hebben"

Het was 6 uur ’s ochtends en de 15 maanden oude Chloe huppelde midden vorige week vrolijk rond in de living ten huize van het gezin Cardinal uit Phoenix, in de Amerikaanse staat Arizona. Vreemd, volgens de ouders, want dat was nog nooit voordien gebeurd. Maar toen ze de camerabeelden van de slaapkamer van hun jonge peuter bekeken, werd alles duidelijk. Ze had de hulp gekregen van hun honden, Colbuy en Blue. Die waren er niet alleen in geslaagd de deur van de kamer te openen, maar ook om Chloe naar buiten te "lokken" door haar speeltje mee te stelen. Het filmpje scoort momenteel op YouTube.

Op de beelden is te zien hoe de honden de kamer binnen geraken en rond het kind beginnen te dollen. Een van de honden neemt dan een speeltje van de kleine mee, die vervolgens de honden volgt. Volgens vader Chris Cardinal hadden de honden honger en zagen ze zo een manier om vroeger aan hun eten te geraken.

Cardinal op nieuwswebsite Daily Mail: "Toen mijn echtgenote Chloe al rondwandelend aantrof, wilde ze niet verklappen dat de honden haar uit het bed gehaald hadden. Ze wilde hen niet verraden. Intussen maakte ze duidelijk dat ze ook graag zou willen eten."

"Chloe en de honden zijn dan ook dikke vrienden, al vanaf haar geboorte. Ze heeft intussen geleerd om hondenbrokken in hun voederbak te gooien. En de honden weten dat natuurlijk."

"Dat de beelden nu viraal gaan, heeft vooral te maken met het aspect van een lieve baby en van lieve honden, die dan samen in één video te zien zijn. Positief nieuws eigenlijk, dat tegenwoordig maar weinig aan bod komt. Het succes verbaast me dus eigenlijk niet zo."

"Toch zullen we in de toekomst iets aan die deur van de slaapkamer moeten doen", aldus vader Cardinal nog.

Meest gelezen