Videospeler inladen...

Amerikaanse tv-kok en auteur Anthony Bourdain (61) is overleden

De bekende Amerikaanse kok en auteur Anthony Bourdain is overleden. Dat meldt CNN, de zender waar hij de laatste jaren voor werkte. Bourdain was 61 jaar oud en stapte zelf uit het leven.

Bourdain was een wereldbekende kok, televisiepresentator en auteur. Hij schreef tientallen boeken maar brak door in 2000 met zijn bestseller "Kitchen confidential". Daarna stapte hij de mediawereld in en presenteerde hij verschillende kookprogramma's.

In 2013 begon Bourdain een carrière bij CNN. Hij presenteerde er het programma "Anthony Bourdain: Parts unknown". Een van zijn gasten was de voormalige Amerikaanse president Barack Obama, met wie hij samen Vietnam bezocht.

Bourdain werd dood teruggevonden in een hotelkamer in Frankrijk. Hij was daar voor opnames van zijn programma.

Hebt u vragen over zelfdoding of worstelt u zelf met donkere gedachten? Neem dan contact op met de Zelfmoordlijn. Dat kan telefonisch via het gratis nummer 1813. U kan ook chatten via zelfmoordlijn1813.be.

VIDEO: "Kitchen confidential heeft mijn leven totaal veranderd", vertelde Anthony Bourdain in 2010

Videospeler inladen...

Meest gelezen