AP2013

Twee Kosovaren gearresteerd voor beramen van aanslagen, onder meer in België

In Kosovo zijn twee Kosovaren, een man en een vrouw, gearresteerd op verdenking van het plannen van terreuraanslagen tegen de NAVO-troepenmacht in het land, maar ook tegen de bevolking in Frankrijk en België. Dat heeft een gerechtelijke bron in Kosovo gemeld. Een van de twee heeft ook de Belgische nationaliteit.

In Kosovo zijn een man en een vrouw gearresteerd op verdenking van het plannen van terreuraanslagen. De twee planden zelfmoordaanslagen met bomauto's tegen soldaten van de NAVO-troepen in Kosovo (KFOR) en "plaatsen waar veel burgers komen", aldus een communiqué van een rechtbank in Pristina.

Ook planden de man en de vrouw zelfmoordaanslagen tegen plaatsen waar veel burgers komen in België en Frankrijk. De opgepakte man van 26 heeft de dubbele Belgisch-Kosovaarse nationaliteit. Hij heeft familie wonen in ons land, maar die zijn niet betrokken bij de feiten.

Volgens het federaal parket in ons land maken de twee deel uit van een Kosovaarse terreurgroep. Hun plannen om in ons land en in Frankrijk toe te slaan zouden absoluut niet concreet zijn.

De arrestaties gebeurden dinsdag. De identiteit en de motivatie van de twee zijn niet bekendgemaakt. Het duo zit een maand in voorlopige hechtenis.

Meest gelezen