7,4 miljoen Belgen winkelen via het internet 

De Belg is en blijft voorstander van e-commerce. In het eerste trimester van 2018 deden we met zijn allen 23 miljoen aankopen online. Dat is 7 procent meer dan dezelfde periode vorig jaar, goed voor een bedrag van alles samen 2,73 miljard euro.

De cijfers komen uit de laatste "Market Monitor" van BeCommerce, de sectorvereniging van onlineverkopers. Ze hebben betrekking op de verkoop van goederen en diensten aan consumenten. En die consumenten weten het gemak van webwinkels in toenemende mate op prijs te stellen.

De eerste 3 maanden van 2018 gaven wij Belgen 2,73 miljard euro uit in webshops, een stijging van 12 procent ten opzichte van hetzelfde trimester in 2017. Van het totale aantal uitgaven die we doen, is zo'n 18 procent online. Opvallend: webwinkelen doen we zelden via de smartphone.

Meest gelezen