Verdachte van moord op Duits tienermeisje opgepakt in Irak

De verdachte van de moord op een Duits meisje in Wiesbaden is opgepakt in Irak. Dat heeft de Duitse overheid bevestigd. De 20-jarige Iraakse asielzoeker wordt ervan verdacht de tiener te hebben verkracht en vermoord. 

De Koerdische veiligheidsdienst konden de man vandaag arresteren. Tot verontwaardiging van de Duitse politie kon hij op 1 juni samen met zijn familie vluchten vanuit Düsseldorf naar zijn thuisland Irak. De namen op hun identiteitskaarten en vliegtickets kwamen niet overeen. 

Het 14-jarige meisje verdween op 22 mei. Eergisteren werd haar lichaam gevonden dichtbij het asielcentrum waar de hoofdverdachte verbleef. De moord deed de kritiek op het immigratiebeleid van bondskanselier Angela Merkel weer ontvlammen. 

Meest gelezen