Vlaamse regering is tevreden over heropleving in Limburg

De Vlaamse regering heeft een nieuwe tussenstand gemaakt van het SALK, het actieplan dat Limburg er weer bovenop moet helpen na de sluiting van Ford Genk. En Vlaanderen is tevreden.

Het aantal werklozen is in de hele provincie onder het Vlaamse gemiddelde gezakt. In Genk ligt het werkloosheidscijfer wel nog hoog, maar ook daar is dat voor het eerst in 10 jaar onder de 10% gezakt. "Een onverhoopt succes", zegt Vlaams minister-president Geert Bourgeois. "En ook de oude Ford-terreinen krijgen nu al een nieuwe invulling en ook dat is veelbelovend."

Het geld van SALK is wel bijna op.  Er was 3 miljoen euro extra geld voor onze provincie en zo'n 90 procent is uitgegeven.

Mobiliteit

Op het vlak van mobiliteit is wel nog veel werk. De noord-zuid in Houthalen-Helchteren bijvoorbeeld. En gisteren raakte ook bekend dat de federale overheid geen geld geeft om de overwegen in Diepenbeek en Bilzen aan te passen. En dat is nodig om de sneltram tussen Hasselt en Maastricht te kunnen aanleggen.

Geert Bourgeois: Ja, wat de investeringen van Infrabel betreft, moet er nog een hele stap gezet worden. Maar daar zullen we op moeten blijven aandringen bij de federale regering om toch ook dat deel van de infrastructuur te kunnen uitvoeren."

Minister-president Bourgeois benadrukte ook nog dat het geld van de Limburgse Reconversie Maatschappij in Limburg zal blijven.

Meest gelezen