West-Vlaamse trucks vervoeren dino's in "Jurassic World: Fallen kingdom"

In "Jurassic World: Fallen kingdom" worden de dinosaurussen vervoerd in trucks uit West-Vlaanderen. Het bedrijf DTT uit Zwevezele verkocht voor de opnames van de nieuwste film in de reeks acht vrachtwagens aan de filmstudio. 

"De contacten dateren al van een jaar of twee geleden", bevestigt zaakvoerder Paul Degroote in de Krant van West-Vlaanderen. "Wij kopen regelmatig oude legervoertuigen aan van het Belgische leger. Die verkopen we dan door, ze gaan onder meer naar Afrika. De filmmakers waren naar dat soort voertuigen op zoek en hebben ons via het internet gevonden."

"Het gebeurt nog wel dat we voertuigen leveren voor film- of televisieopnames, maar meestal worden die dan een tijdje geleend. Het is de eerste keer dat een filmstudio echt vrachtwagens bij ons aankoopt. En al zeker voor een productie van dat kaliber. De trucks reisden zelfs naar Hawaï. Daar werden ze in de film gebruikt om dinosaurussen van de ondergang te redden."

De vrachtwagens zijn in de film te zien op het moment waarop de dinosaurussen van het eiland geëvacueerd worden (zie trailer hieronder). "Als je in de film die verdoofde T-rex in een truck ziet liggen, dan is dat een van onze voertuigen", zegt Degroote. 

"Jurassic World: Fallen kingdom" is sinds woensdag bij ons te zien in de zalen. Bekijk hier de trailer: 

Meest gelezen