Spontane NMBS-staking in Welkenraedt en Namen, avondspits in heel het land licht verstoord

In Welkenraedt, bij Eupen, hebben enkele treinbestuurders een tijdlang het werk neergelegd. Ook enkele treinbestuurders uit Namen hebben zich aangesloten bij de spontane staking. De avondspits van de treinen in heel het land is licht verstoord. Op sommige lijnen hebben de treinen vijf tot tien minuten vertraging. Uitzonderlijk is dat soms langer.

Enkele treinbestuurders legden deze ochtend spontaan het werk neer in Welkenraedt.  Enkele treinbestuurders uit de stelplaats van Namen hebben zich aangesloten bij de spontane staking van treinbestuurders uit de stelplaats van Welkenraedt. 

Een spontane staking van een tiental treinbestuurders leidde deze ochtend tot vertragingen en afschaffingen, vooral in en rond het Luikse. De treinbestuurders zouden niet opgezet zijn met de plannen om hun productiviteit te verhogen.

De actie krijgt dus navolging in Namen. Het gaat om een minderheid. Volgens de nieuwe spoorvakbond Metisp-Protect is er ook navolging van treinbestuurders in Vorst en Ottignies. In Charleroi zouden enkele treinbestuurders zich ziek hebben gemeld.

De spontane staking veroorzaakt op verschillende lijnen in het land lichte vertragingen. 

Meest gelezen