Celstraf en rijverbod van drie maanden voor bejaarde vrouw na dodelijk ongeval

De politierechtbank van Leuven heeft vrijdag een 74-jarige vrouw veroordeeld tot een celstraf en een rijverbod van telkens drie maanden voor een dodelijk ongeval in Kortenaken in april 2016. Ze week af van haar rijstrook en veroorzaakte een aanrijding met een andere personenwagen waarin een 83-jarige vrouw het leven liet.

Het ongeval vond plaats op 4 april 2016 in Kersbeek-Miskom, deelgemeente van Kortenaken. De 74-jarige D.N. volgde met haar personenwagen de Heerbaan in de richting van Kortenaken en wilde op het kruispunt met Miskom-Dorp links afslaan. Daarbij kwam het tot een aanrijding met een tegenliggend voertuig. De inzittende van die auto, de 83-jarige moeder van de bestuurder, kwam daarbij om het leven.

Op basis van de bevindingen van de verkeersdeskundige achtte de rechter het bewezen dat D.N. van haar rijstrook was afgeweken en zich volledig op de rijstrook voor het tegenliggend verkeer bevond. De bejaarde vrouw werd veroordeeld tot drie maanden cel en een rijverbod van eveneens drie maanden, telkens met uitstel. Zij moet opnieuw theoretische en praktische rijexamens afleggen en een medisch en psychologisch onderzoek ondergaan.

Meest gelezen