Videospeler inladen...

Drie kinderen gewond bij val van derde verdieping in Anderlecht

In de Brusselse gemeente Anderlecht zijn vrijdagnamiddag drie kinderen van 2 en 11 jaar oud gewond geraakt, toen ze uit het raam van hun appartement op de derde verdieping vielen. Dat melden de Brusselse brandweer en het Brusselse parket.

De drie kinderen waren aan het spelen in het gebouw in de Heyvaertstraat in Anderlecht, toen ze om een nog onduidelijke reden ten val kwamen. Volgens de oom van de kinderen viel de tweeling van twee jaar uit het raam en kwamen de kinderen op een lagergelegen platform terecht. Daarna is hun oudere broertje van 11 de tweeling achterna gesprongen, zegt de oom. Alledrie zijn ze overgebracht naar het ziekenhuis, maar gelukkig raakten ze maar oppervlakkig gewond. De jongen van 11 heeft een gebroken been.

Het Brusselse parket heeft een onderzoek geopend om de oorzaak van de val te achterhalen. "Uit de eerste elementen van het onderzoek blijkt dat het om een ongeval gaat", zegt parketwoordvoerster Ine Van Wymersch. "Het parket onderzoekt wel de leefomstandigheden van de kinderen,  omdat de ouders niet thuis waren op het ogenblik van de val. Daarna zal bekeken worden of er eventueel maatregelen moeten worden opgelegd door de jeugdrechtbank". Nog volgens de oom was op het ogenblik van de val een tante op de kinderen aan het passen, maar was ze heel even niet aanwezig.

Het labo van de federale politie is ter plaatse geweest en het parket heeft een wetsdokter aangesteld. 

Videospeler inladen...

Meest gelezen