Hoogstraten heeft met "De Aardbei" een nieuw landmark

In Hoogstraten is vrijdagavond "De Aardbei" ingehuldigd, een groot kunstwerk dat het belang van de vrucht voor de regio onderstreept.

"De Aardbei" werd door telers Luc Bogaerts en Jos Cools bedacht en ontworpen. Het is een cortenstalen constructie van zes meter hoog, met een diameter van drie meter en een gewicht van ruim drie ton. Er hangt een prijskaartje van ongeveer 30.000 euro aan en het kunstwerk werd gerealiseerd met de steun van de Coöperatie Hoogstraten, de stad Hoogstraten en plaatselijke ondernemers.

Het kunstwerk moest met een uitzonderlijk vervoer en een grote kraan ter plaatse worden gebracht. "Het staat nu midden op de rotonde van de Loenhoutseweg. Al wie Hoogstraten binnenrijdt, weet nu meteen: dit is aardbeienland", zegt Gaston Opdekamp, directeur van de Coöperatie Hoogstraten.

Meest gelezen