Videospeler inladen...

N-VA wil cameraschild en "Central Park" voor Gent

De N-VA in Gent wil voor de gemeenteraadsverkiezingen vooral inzetten op veiligheid in de stad. Lijsttrekker Anneleen Van Bossuyt denkt aan een cameraschild rond de stad. Verder wil de partij ook het Citadelpark opwaarderen tot het "Central Park" van Gent.

De criminaliteitscijfers zijn te hoog en het huidige stadsbestuur doet daar te weinig aan. Dat zei Van Bossuyt bij de voorstelling van het verkiezingsprogramma van de N-VA. De geregistreerde criminaliteit in Gent is de voorbije 6 jaar evenwel gedaald met 17 procent, bleek uit recente cijfers.

"Wij willen een cameraschild rond onze stad om rondrijdende bendes te kunnen vatten nog voor ze feiten kunnen plegen", aldus de N-VA-kopvrouw in de Arteveldestad. "Overal in de stad hangen momenteel camera's. Maar die hangen er om boetes uit te schrijven als je door de fameuze knips rijdt. Wij willen die camera's inzetten voor uw veiligheid."

En over die knips gesproken: de N-VA -momenteel in de Gentse oppositie - wil ook af van het beruchte circulatieplan dat volgens de N-VA de automobilist verkettert.

Van Bossuyt wil ook het Citadelpark opwaarderen: “We willen van het citadelpark het Central Park van Gent maken. Beton wordt verwijderd, we organiseren een parkfestival en het parkcafé wordt een aangename ontmoetingsplaats voor jong en oud.” 

"Open VLD kan zeker een partner zijn"

Gent wordt nu bestuurd door het kartel SP.A/Groen en Open VLD. Voor de N-VA kunnen de liberalen een partner zijn om na de verkiezingen een nieuwe meerderheid te vormen als het verkiezingsresultaat dat toelaat. "Voor ons is het heel duidelijk dat besturen met het kartel geen optie is."

Videospeler inladen...

Meest gelezen