Archieffoto
Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Veertig doden bij aanvallen taliban in Afghanistan

Bij verschillende aanvallen van de taliban zijn in Afghanistan 23 politieagenten en 17 militairen om het leven gekomen. Dat melden de lokale autoriteiten. Een twintigtal mensen raakten gewond.  Eerder vandaag hebben de taliban een staakt-het-vuren aangekondigd voor het einde van de ramadan.

In de provincie Kunduz, kwamen 23 agenten van de lokale politie om het leven toen militanten van de taliban drie controleposten bestormden in het district Qala-e-Zal. Een tiental agenten raakten daarbij gewond.

In Herat, in het westen van het land, kwamen zeventien Afghaanse soldaten om het leven toen de taliban een controlepost in het district Zawol aanvielen. Minstens dertien anderen raakten gewond, en er kwamen bij deze aanval ook leden van de taliban om het leven.

Mohammad Saeed Sarwari, de gouverneur van het district Zawol, bevestigde de aanval en het aantal slachtoffers. "De Taliban hebben ook wapens in beslag genomen na de aanval",  zei hij nog.

Staakt-het-vuren

Eerder vandaag kondigden de taliban een driedaags staakt-het-vuren aan met de Afghaanse troepen voor het einde van de ramadan. De militanten zetten hun militaire operaties tegen de Afghaanse veiligheidskrachten stop tussen 16 en 18 juni.

President Ashraf Ghani verklaarde vorige week al dat de regeringstroepen hun operatie tegen de militanten van 12 tot 20 juni zouden onderbreken. Het eenzijdig staakt-het-vuren geldt enkel voor de taliban, niet voor andere militante groepen zoals Islamitische Staat.

Meest gelezen