G7 volgend jaar in Biarritz

De volgende G7-top zal in de zomer van 2019 plaatsvinden in de populaire badplaats Biarritz, in het zuiden van Frankijk. Dat heeft de Franse president Emmanuel Macron zaterdag bekendgemaakt na afloop van de bijeenkomst van de G7-landen in het Canadese La Malbaie.

Frankrijk neemt in 2019 het voorzitterschap van de G7 over van Canada. Tot het forum van de belangrijkste industrielanden behoren behalve die twee landen ook nog Duitsland, Italië, Japan, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Daarnaast schuiven ook vertegenwoordigers van de Europese Unie aan tafel.

Rusland werd na de annexatie van het Oekraïense schiereiland Krim uit de G8 gezet. Amerikaans president Donald Trump gaf vrijdag voor zijn vertrek naar de bijeenkomst in La Malbaie te kennen dat hij de Russen graag zag terugkomen, maar dat voorstel kon op weinig animo rekenen van de andere lidstaten.

Meest gelezen